vineri, 9 martie 2012

PUTEREA DE A DĂRUI ZBORUL

articol preluat de pe: http://www.frecventaom.ro/spiritualitate/puterea-de-a-darui-zborul/

“Sa pui intr-un suflet speranta si lumina e mare lucru.
 Va invit sa ne deschidem aripile si sa daruim felii de zbor si celor care acum se afla pe pista dorintelor, insa, nu stiu cum si cat de sus ar putea sa le inalte.
 Intr-o recenta vizita la centrul social “Iubire si Speranta” din Roman, surprinsa de povestile copiilor de aici, sufletul meu, pur si simplu, s-a deschis spontan pentru a genera o actiune care sa reinvie celor mici dorinta de a-si crea o viata mai frumoasa in ciuda tuturor obstacolelor.
 Din discutie in discutie, aflu istorioara unui copil, care scrie cu maiestrie poezii cu gandul la parintii deveniti ingeri. Intamplare? Sincronicitate? Mai bine as putea spune “confirmare” ca o asemenea actiune ar fi mai mult decat potrivita.
 Asa a aparut ideea de a crea in contextul Pastelui, un concurs de creatie literara cu premii, pentru micutii talentati, dar aflati in diferite situatii de viata mai umbroase, sustinuti in drumul spre mai bine de cei din centrul social ““Iubire si Speranta”. Scopul? De a oferi un cadou de Paste, intr-un mod unic, imbinand actul generozitatii cu cel al imaginatiei, educatiei si mai ales al celui de a-i face pe cei mici sa inteleaga ca… dorintele se pot indeplini. Ca pot avea un viitor mai frumos, ca pot sa viseze…
 … Dar acum este vremea, nu a gesturilor singulare, ci a celor puternice in care se uneste intentia si actiunea mai multor suflete. Acesta este si motivul pentru care tema concursului de proza si poezie, dar si premiile pentru micuti le vom alege impreuna.
 Cei mici merita sa afle ca pot sa-si imagineze viitorul in culori frumoase! Si noi… ii putem sustine.“Anca Ghinea. Va invitam sa-i scrieti autoarei acestui proiect pe adresa…. bejuhortensia@yahoo.com 

dacă nu puteţi să vă implicaţi direct puteţi măcar da mai departe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu